torsdag 7 februari 2013

Lite orättvist!

Våran SO lärare har tappat bort sin dator och vet absolut inte var den kan finnas. Hon hade den i en av lektionssalarna och sedan åt hon lunch och sen kunde hon inte hitta datorn. Då var det liksom "ånej vad kan jag ha gjort med den?", "om någon ser den ge den till mig", "Var va jag sist?", "Ånej!".
Däremot om någon om vi (eleverna) tappar bort sin dator blir det genast världens största problem!
"Det är skolan som betalar den!", "Du måste ta mer ansvar!", "Hur kan du bara tappa bort en dator?!". 
Våran musik lärare kom femton minuter sent, hon hade antagligen kommit ännu senare om vi inte hade skickat in en annan lärare för att kolla om hon var där. Naturligtvis var hon det så vi fick ha musik i alla fall. Hon hade arbetat med våra utvecklingssamtal så hon hade glömt bort tiden. Men vad gör man med en lärare som kommer försent? Kvar sittning eller? Eller kanske en straff lektion, men nä. Det är inga elever som vill vara kvar i skolan bara för att en lärare kommit sent!

Vilken lyx det måste vara att vara lärare! 
På tal om lärare! Vår idrotts lärare har sagt att han ska släppa in oss tio minuter för själva lektionen ska börja så att vi hinner byta om. Idag gick jag och Elina in i idrottshallens korridor där möter vi vår lärare, som skickar ut oss för att han ska komma och öppna. Han sa något om nya regler. Notera då att när vi gick in var det bara fyra minuter kvar tills lektionen börja. Idrottslärarna kommer aldrig och öppnar tio minuter innan lektionen, de kommer alltid prick eller till och med lite sent!